top of page

Torta segédlet

A két legfontosabb lépés a tökéletes tortához
Mit tartalmaz a készleted?
  1. Piskóta mix: A hozzávalókat pár perc alatt összekevered és már mehet is a sütőbe​​​​​​

  2. Tortakrém por: A hideg tejjel vagy vízzel kikevert krém azonnal felhasználható

  3. Színes fondant: A kiválasztott tortához elegendő mennyiségű színes fondantot találsz a csomagban

  4. Kiszúró formák: A mintához készített kiszúrókkal könnyedén előkészíted a választott dekorációt.

  5. Ez a segédlet :)

Cakebyou csomag
Színes fondant kockák
Cakebyou csomag
Fondant kiszúró formák
Cakebyou csomag
Tészta keverése
image (3).png
Piskóat
Piskóta
  1. Előkészítés: A csomagoláson található leírás alapján elkészítjük a tésztát.

  2. Sütő forma: Sütőpapírral kibéleljük a forma alját, az oldalát vajazzuk, lisztezzük.

  3. Adagolás: Lehet az összes tésztát egyben sütni, de még jobb, ha több részletben, külön sütjük meg a lapokat.

  4. Sütés: Harmad vagy féladag sütés esetén 20 perc sütés is elég. Teljes adag egyben sütése esetén 30 percet kell sütni.

Krém
  1. Előkészítés: Választott krémtől függően a csomagon található leírás alapján vízzel, vagy tejjel kemény krémet készítünk. Azonnal felhasználható, vagy hűtőben eltartható.​​​​​​

  2. Betöltés: Krémet a lapok közé kenjük. A lapok között legyen vastagabb a krém, a torta tetejére és szélére már csak vékonyan kenjük, elsimítva az egyenetlenségeket, hogy a fondant burkolatnak jó tartása legyen.

  3. Hűtés: A betöltött tortát fél órára hűtőbe tesszük, hogy kellően szilárd legyen a burkoláshoz.

Piskóta krémmel
Cakebyou csomag
Piskóta
Krémmel bevont Cakebyou torta
Lágy fondant
Minta kiszúrása
  1. Előkészítés: Összepárosítjuk a színes fondant kockákat a kiszúrókkal a számozás alapján. Az egyszerűbb mintáknál nincs számozás. A kiszúrókat összekötő vékony hidacskákat ollóval szétvágjuk.

  2. Fondant nyújtás: Apró mintákhoz 1 mm vastagra, nagyobb mintákhoz 2 mm vastagra nyújtjuk a fondantot. A tapadás elkerüléséhez vékonyan megszórjuk keményítővel a nyújtó lapot és a nyújtó fát is. Kiszúrás előtt még egyszer felemeljük, megmozgatjuk a fondantot, hogy biztosan ne legyen letapadva.

  3. Kiszúrás: A kiszúrót belenyomjuk a fondantba. A nagyobb formáknál a nyújtófát is végiggördíthetjük, hogy biztosan mindenhol lenyomódjon. A kiszúrót kézzel leszorítva lassan körkörösen kicsit megmozgatjuk, hogy a fondant minta széle minél simább legyen.

  4. Kilökés: Vannak apróbb vagy vékonyabb minták, amik beleszorulhatnak a kiszúrókba. A beragadás ellen a kiszúrás előtt nagyon enyhén a fondant tetejét is megszórhatjuk keményítővel. Illetve a kilökéshez használhatjuk a sárga kilökő elemeket. Ha kilökővel sem jön ki szépen a vékony forma, akkor tedd 15 percre hűtőbe, hidegen már biztosan jó lesz.

  5. Lenyomatok: Az egyes mintákhoz találsz lenyomatot készítő eszközöket is a csomagban. Ezeket csak óvatosan bele kell nyomni a már kiszúrt mintába.

Tipp 1: ha úgy érzed túl lágy a fondant, tedd 15 percre hűtőbe, vagy kiszúrás után ne vedd ki a kiszúróból a fondantot, hanem tedd be szintén 15 percre a hűtőbe.

Tipp 2: minden szín után takarítsd le az eszközeidet, hogy a maradék anyagok ne okozzanak foltokat a következő színen.

Torta burkolása
  1. Nyújtás: Burkoláshoz 3 mm vastagra kell a fondantot kinyújtani. A deszkát, nyújtófát megszórjuk keményítővel tapadás ellen, a fondantot minden nyújtás után kicsit megmozgatjuk, forgatjuk. A torta méreténél 10-15 cm-rel kell nagyobbat nyújtani.

  2. Feltekerés: Szakadás és pontos felhelyezés érdekében a kinyújtott fondantot óvatosan a nyújtófára feltekerjük.

  3. Ráhelyezés: A tortára engedjük a kinyújtott fondantot.

  4. Lesimítás: A fondant szélét egyik kezünkkel felemeljük és kifele húzzuk, a másik kezünkkel pedig fentről lefele a torta oldalához simítjuk. Akkor lesz szép a felület, ha közben húzzuk, nyújtjuk kifele a fondantot. Így haladunk apránként körbe.

  5. Körbevágás: A felesleges, túllógó fondantot késsel levágjuk és leszedjük.

Tipp: a burkolás végén fondant simítóval még szebbre lehet varázsolni a felületet.

Burkolás
Minta felrakása

A csomaghoz adott üdvözlő kártya hátoldalán találjuk a teljes minta képét és az összeállítási lépéseket.

Tipp: Ha túl keményítős a felület, vagy nagyon apró a minta, akkor lehet, hogy nem tapadnak össze. Vízzel nagyon kicsit megnedvesítve már össze fognak ragadni. Vigyázat! A túl sok víztől a felület foltos, fényes lehet, illetve a színek kioldódhatnak és elszínezhetik egymást.

Gratulálunk!

Ezzel el is készült a csodálatos tortád!

Cakebyou torta

Muffin segédlet

Mit tartalmaz a készleted?
  1. Piskóta mix: A hozzávalókat pár perc alatt összekevered és már mehet is a sütőbe​​​​​​

  2. Krém por: A hideg tejjel vagy vízzel kikevert krém azonnal felhasználható

  3. Színes fondant: A kiválasztott mintához elegendő mennyiségű színes fondantot találsz a csomagban

  4. Kiszúró formák: A mintához készített kiszúrókkal könnyedén előkészíted a választott dekorációt.

  5. Ez a segédlet :)

  6. Ajándék: Habzsák és muffin papír

Cakebyou csomag
Színes fondant kockák
Cakebyou csomag
Fondant kiszúró formák
Cakebyou csomag
Krém

Krémet a csomagon található leírás szerint elkészítjük és habzsákba tesszük.

Tészta
  1. Piskóta mix: Tésztát a csomagon található leírás szerint elkészítjük és habzsákba tesszük.​​​​​​

  2. Első réteg: Habzsákból a muffin formákat feltöltjük a feléig.

  3. Második réteg: A muffinok közepére nyomunk egy fél diónyi krémet.

  4. Harmadik réteg: Az egész tetejére nyomunk még tésztát, hogy a krémet befedjük, de nem kell színig tölteni a formákat, mert az túl sok lesz.

  5. Sütés: Légkeverés nélkül 170 C°-on 20 perc alatt megsütjük.

Tipp: Gluténmentes tészta esetén hagyjuk ki a krémet, mert a lágy tészta miatt a muffin aljára süllyed.

Minta kiszúrása
  1. Előkészítés: Összepárosítjuk a színes fondant kockákat a kiszúrókkal a számozás alapján. Az egyszerűbb mintáknál nincs számozás. A kiszúrókat összekötő vékony hidacskákat ollóval szétvágjuk.

  2. Fondant nyújtás: Apró mintákhoz 1 mm vastagra, nagyobb mintákhoz 2 mm vastagra nyújtjuk a fondantot. Tapadás elkerüléséhez vékonyan megszórjuk keményítővel a nyújtó lapot és a nyújtó fát is. Kiszúrás előtt még egyszer felemeljük, megmozgatjuk a fondantot, hogy biztosan ne legyen letapadva.

  3. Kiszúrás: A kiszúrót belenyomjuk a fondantba. A nagyobb formáknál a nyújtófát is végiggördíthetjük, hogy biztosan mindenhol lenyomódjon. A kiszúrót kézzel leszorítva lassan körkörösen kicsit megmozgatjuk, hogy a fondant minta széle minél simább legyen.

  4. Kilökés: Vannak apróbb vagy vékonyabb minták, amik beleszorulhatnak a kiszúrókba. A beragadás ellen a kiszúrás előtt nagyon enyhén a fondant tetejét is megszórhatjuk keményítővel. Illetve a kilökéshez használhatjuk a sárga kilökő elemeket. Ha kilökővel sem jön ki szépen a vékony forma, akkor tedd 15 percre hűtőbe, hidegen már biztosan jó lesz.

  5. Lenyomatok: Egyes mintákhoz találsz lenyomatot készítő eszközöket is a csomagban. Ezeket csak óvatosan bele kell nyomni a már kiszúrt mintába.

Tipp 1: ha úgy érzed túl lágy a fondant, tedd 15 percre hűtőbe, vagy kiszúrás után ne vedd ki a kiszúróból a fondantot, hanem tedd be szintén 15 percre a hűtőbe.

Tipp 2: minden szín után takarítsd le az eszközeidet, hogy a maradék anyagok ne okozzanak foltokat a következő színen.

Minta felrakása
  1. Előkészítés: Kihűlt muffinok tetejét simára vágjuk. És a belsejét megtöltjük krémmel.​​​​​​

  2. Dekorálás: A csomaghoz adott üdvözlő kártya hátoldalán találjuk a teljes minta képét.

Tipp: Ha túl keményítős a felület, vagy nagyon apró a minta, akkor lehet nem tapadnak össze. Vízzel nagyon kicsit megnedvesítve már össze fognak ragadni. Vigyázat! A túl sok víztől a felület foltos, fényes lehet, illetve a színek kioldódhatnak és elszínezhetik egymást.

Gratulálunk!

Ezzel el is készültek a csodálatos muffinjaid!

muffin minta-k_edited.jpg
bottom of page